Нова система ввезення гуманітарки: волонтери скаржаться на черги

Аватар admin

Nova systema vvezennya gumanitarky
Posted on :

Волонтери висловлюють незадоволення через необхідність стояти у чергах на кордоні протягом ночі через те, що була введена нова система ввезення гуманітарки. З 1 грудня в Україні діє Автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги. Ця система призвела до запровадження нових правил ввезення вантажів з півночі. Ініціатива уряду спрямована на контроль за гуманітарною допомогою, що ввозиться в Україну, та її вручення отримувачам.

Рішення про те, що буде введена нова система ввезення гуманітарки було прийнято у вересні. Волонтери реагували негативно. Це ускладнювало би роботу щодо переміщення вантажів. Також було скасовано спрощені процедури ввезення. У листопаді Міністерство соціальної політики відкрило систему для тестування. Проте волонтери вказували на численні недоліки і вимагали відкласти запуск.

Незважаючи на те, що уряд встановив перехідний період до 1 квітня 2024 року, протягом якого електронна система та паперові декларації будуть діяти одночасно, правила все ж було оновлено. Якщо раніше в паперовій декларації достатньо було вказати назву організації-отримувача, тепер потрібно вказувати номер з автоматизованої системи, яка запрацювала опівночі того ж дня. Ця система стала доступною тільки з сьогоднішнього дня для реєстрації та отримання коду.

Від ранку соцмережі переповнені обуреними повідомленнями волонтерів, які не можуть пройти митницю та ввезти автівки для військових та інший необхідний в армії вантаж.

Раніше волонтери виступали проти введення нової системи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *