На Закарпатті “волонтер” продавав гумдопомогу призначену для війська

Аватар admin

волонетр продавав авто для ЗСУ, гумдопомога
Posted on :

На Закарпатті був затриманий “волонтер”, який продавав авто призначені для ЗСУ. Слідчі Ужгородського районного управління поліції  завершили досудове розслідування справи. Рослідування проводилося щодо незаконного продажу автомобілів, які в Україну були ввезені як гуманітарна допомога. 

авто для зсу, закарпаття, волонтер продавав гумдопомогу

У серпні 2023  року слідчі поліції Служби безпеки України викрили схему продажу автомобілів для ЗСУ. Авто ввіз “волонтер” на територію України як гуманітарна допомога для військових.

Під час слідства встановлено, що 44-річний житель Мукачівського району ввіз автівки в Україну без сплати податків та зборів, користуючись спрощеною системою під час воєнного стану. Після перетину кордону він знаходив покупців для автомобілів та продавав їх у приватному порядку. Тобто, чоловік заробляв гроші на авто, які ввозив для ЗСУ.

Під час проведення оперативних заходів у справі поліцейські зафіксували два випадки продажу: мікроавтобус “Volkswagen Personenkraftwagen” був проданий за 4000 доларів США, а автомобіль “Nissan Navara” був реалізований за 5800 доларів США. Обидва автомобілі були ввезені як гуманітарна допомога та оформлені для благодійної організації.

Слідчі зібрали достатньо доказів у справі і склали обвинувальний акт, який був направлений до суду разом з матеріалами кримінального провадження. Звинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскація майна згідно із статтею Кримінального кодексу України за продаж товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку під час дії воєнного стану.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *