“Волонтер” продавав авто призначені для ЗСУ

Аватар admin

волонтер продавав авто для ЗСУ
Posted on :

Авто для ЗСУ продавав псевдоволонтерНа Буковині чоловіка, який продавав гуманітарну допомогу, засудили до п’яти років ув’язнення. Чоловік продав чотири автомобілі, які належали благодійному фонду “Волонтерський рух Хоробрі серця”. У ході судового розгляду було встановлено, що він привіз їх з-за кордону для потреб ЗСУ, а пізніше незаконно продав. Обвинуваченому було призначено п’ять років ув’язнення та заборонено займатися діяльністю, пов’язаною з наданням благодійної допомоги.

Під час досудового розслідування правоохоронці виявили, що обвинувачений, уродженець Одещини, деякий час мешкав у Чернівецькій області. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він приєднався до благодійної організації “Благодійний фонд «Волонтерський рух Хоробрі серця»” та ввіз з-за кордону авто для ЗСУ та інші товари, оформлюючи їх як гуманітарну допомогу.

Поліцейські встановили, що протягом періоду з 23 лютого по 7 квітня 2023 року обвинувачений ввіз через Чернівецьку митницю чотири автомобілі, які були зареєстровані як гуманітарна допомога. Після цього чоловік доставив автомобілі додому та зберігав їх там.

У березні 2023 року до обвинуваченого звернувся мешканець Буковини з проханням придбати автомобілі для воїнів Збройних Сил України. “Чоловік, шукаючи автомобілі підвищеної прохідності для потреб армії, звернувся до обвинуваченого за рекомендацією свого знайомого. Той продавав транспортні засоби, які були ввезені на територію України як гуманітарна допомога”, – йдеться у рішенні Сторожинецького районного суду від 25 вересня.

Бізнес на авто для ЗСУ

Продавець, уродженець Одещини, показав автомобілі та виразив бажання придбати їх за 16 400 євро. Угода була укладена, і 15 травня обвинувачений продав автомобілі, здобувши прибуток від гуманітарної допомоги.

Під час судового процесу чоловік визнав свою вину та підписав угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Суд врахував його обставини: він доглядає  за своєю бабусею похилого віку, і має на утриманні малолітнього сина з аутизмом. .

Суд у Сторожинецькому районі визнав чоловіка винним і встановив йому покарання у вигляді п’яти років ув’язнення. Також його позбавили права займатися діяльністю, пов’язаною з продажем, використанням та розпорядженням гуманітарною допомогою й благодійними пожертвами на один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *